keramica info logo header
Akcija!

Glazura za keramiku u prahu bijela

3,20 -80% OFF

Naziv:  Glazura u prahu

Boja: bijela, pokrivna

Pakiranje: 1 kg

Područje pečenja: 1040°C – 1180°C

Površina glazure: sjajna

Postojanost u perilici: dobra

Otpornost na kiseline: da

 

SKU: 345001 Kategorije: , ,

Opis

Glazura za keramiku u prahu bijela dolazi u obliku praha.  Površina glazure je sjajna, a pokrivnost podloge dobra.

Može se nanostiti špricanjem, uranjanjem ili kistom.Za nanošenje se priprema uz dodatak vode u omjeru 600 do 800gr na 1000gr glazure u prahu. Dobre rezultate za nanošenje uranjanjem razvija kada je litarna gustoća oko 1580 gr/l. Uz pomoć raznih dodataka mogu se svojstva tako dobivene mješavine prilagoditi tehnici nanošenja (uranjanje, kist, špricanje i sl.). Ovi dodaci mogu poboljšati prianjanje glazure za predmet, skratiti ili produljiti vrijeme sušenja, spriječiti brzo slijeganje glazure itd.

Nakon pripreme glazuru je potrebno čuvati u dobro zatvorenoj posudi. Prije prvog korištenja preporuča se napraviti probni uzorak i spaliti ga u vlastitoj peći kako bi se provjerili rezultati pečenja i prema potrebi prilagodio ciklus pečenja.

Ova glazura u prahu  pogodna je za izradu predmeta koji dolaze u kontakt s hranom, ali to nije jedini uvjet da će se vaš gotovi proizovd moći proglasiti uporabnim. Da bi se proizvod mogao proglasiti uporabnim jedan od uvjeta je da na nakon pečenja površina glazure bude bez oštećenja, pukotina i sl.

Glazura daje dobre rezultate na glinama sa koeficijentom toplinskog širenja (eng. CTE) oko 70×10-7/K

Kod izbora glazure važno je paziti na preporučeno područje pečenja glazure, te na termički koeficijent glazure (eng. CTE ili njemački WAK) kako bi glazura svojom svojstvima što bolje odgovarala glini od koje je napravljen keramički predmet na koji se nanosi. Udio vode koji je potrebno dodati za pripremu glazure ovisi o upojnosti glaziranog keramičkog predmeta, pokrivnosti koju trebamo ostvariti, efektima koje želimo postići i sl. Naputak koji se nalazi na pakiranju služi prvenstveno kao smjernica za pripremu, ali je poželjno ovu recepturu prilagoditi svojim specifičnim zahtjevima i potrebama.

 

Glazura za keramiku u prahu bijela – podrška

Za kupce naših proizvoda osiguravamo podršku putem telefonskog poziva, e-maila ili poruka.

Uvjeti isporuke:

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.
Manje naručene količine isporučujemo paketnom distribucijom (paketi do 30 kg).
Veće količine isporučujemo na paletama.

MOJ RAČUN
Spremljeno

Login

Create an account

Please select all the ways you would like to hear from us

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Dodano na listu! Pregledaj...