keramica info logo header

Engoba Kings Blue UG-001

5,90 

 

Pakiranje: 59 ml

Temperatura: 980°C – 1240°C

SKU: 1025UG1 Kategorije: ,

Opis

Engoba Kings Blue UG-001 je mat plava nijansa. Intenzitet boje može se pojačati nanašenjem transparentne sjajne glazure.

Mayco Fundamentals je razvijen prema strogim standardima.  Umjetnici i proizvođači keramike testirali su dosljednost boja i ponašanje na različitim glinama i temperaturama pečenja. Mogu se koristiti za potpunu pokrivenost ili kao polupokrivne. Nanose se na nepečenu glinu ili na pečene proizvode kistom u 2 do 3 sloja. Novi sloj nanosi se kada je prvi sloj izgubio “mokri” izgled, a potezi kista neka budu zakrenuti za 90 stupnjeva u odnosu na prethidni sloj. Na taj način postiže se bolja pokrivnost površine.

Za slikarski pristup može se dodatno razrijediti vodom i primjeniti klasične slikarske tehnike da bi stvorili osjećaj dimenzije i osjećaj realizma. Može se međusobno miješati sa drugim Mayco Fundamentals engobama ako želite stvoriti nove nijanse. Kod slojevitog nanošenja nema bojazni da će se slojevi izmješati.

Nanošenjem više različitih slojeva i gredanjem može se ostvariti efekt “sgrafitto” čime svojem radu dodajete dubinu i kontrast.

Najčešće se koriste na temperaturi 980°C do 1000°C, a većina će zadržati boju i na višim temperaturama sve do 1240°C.  Preporuča se napraviti testiranje na vašoj glini i u vašoj peći.

Mayco Fundamentals je AP ne-toksičan, Food Safe i Dinnerware Safe kada se primjenjuje ispod prozirne glazure jer su Mayco Fundamentals porozni kada ostanu neglazirani.

 

 

Engoba Kings Blue UG-001 – podrška

Za sve kupce naših proizvoda osiguravamo besplatnu podršku putem telefonskog poziva, e-maila ili poruka.

Ostale boje provjerite ovdje.

Uvjeti isporuke:

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.
Manje naručene količine isporučujemo paketnom distribucijom (paketi do 30 kg).
Veće količine isporučujemo na paletama.

MOJ RAČUN
Spremljeno

Login

Create an account

Please select all the ways you would like to hear from us

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Dodano na listu! Pregledaj...