keramica info logo header

Glazura za keramiku Mountain Moss CG-991

9,00 

JungleGems_logo

 

Pakiranje: 118 ml

Temperatura: 980°C – 1040°C

Ovaj proizvod može biti isporučen najkasnije do 17.07.2024.

Opis

Glazura za keramiku Mountain Moss CG-991 Mayco Jungle Gems™ je tekuća, sjajna pokrivna glazura sa kristalnim efektom. Za vrijeme pečenja doživljavaju transformaciju kada se mali komadići frite rastope, razliju i ostvare efektne kristalne uzorke. Prvenstveno se preporučuje se za izradu ukrasnih predemta na glini koje se peče na niskoj temperaturi. Može koristiti i na glinama za visoke temperature. Ove prekrasne glazure možete dodati svojim kreacijama kako bi stvorili dramatične, šarene efekte. Mayco’s Jungle Gems™ mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim glazurama. Preporučeno područje pečenja je od 980°C do 1040°C, a neke od njih dobro izgledaju i na visokim temperaturama. Za temperature pečenja sve do 1240°C pogledajte pojedinačnu oznaku na pakiranju. Mayco Jungle Gems™ imaju tendenciju „curenja“ na višim temperaturama teorijentacija kako se peče vaš predmet (ravno naspram okomito) može uvelike utjecati na izgled. Preporučujemo testiranje kako bi se odredila nijansa boje, karakteristike površine i „curenje“ prije uporabe.

Tekuća glazura Mountain Moss CG-991 može se koristiti u kombinaciji s Mayco Fundamentals™ Underglazes, Stoneware i Stroke & Coat® na temperaturi do 1240˘C.

Mayco Jungle Gems™ se uglavnom mogu proglasiti AP ne-toksičanima, Food Safe i Dinnerware Safe. Neke glazure se ne preporučuju za izradu uporabnog posuđa, posebno kada se proizvodi peku na nižim temperaturama. Ovo se prvenstveno odnosi na glazure kod kojih se javljaju pukotine na površinskom sloju glazure. Bez obzira što ovakvi proizvodi mogu proći testove kojima se određuje olovo i kadmij, te se stoga smatraju sigurnim za kontakt sa hranom, pukutine na glazuri mogu stvarati probleme kod čišćenja porozivoda i omogućiti upijanje vode u glinu ispod glazure. Kada se Jungle Gems™ glazure peku na srednjim i visokim temperaturama površinski nedostaci mogu se eliminirati, te se u tom slučaju gotovi proizvodi mogu smatrati sigurnim.

not dinnerware safe

 

Glazura za keramiku Mountain Moss CG-991 – podrška

Za proizvode iz naše ponude osiguravamo podršku putem telefonskog poziva, e-maila ili poruka.

Uvjeti isporuke:

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.
Manje naručene količine isporučujemo paketnom distribucijom (paketi do 30 kg).
Veće količine isporučujemo na paletama.

 

Objašnjenje piktograma:

AP Non_Toxic: dozvoljena primjena bez ograničenja kada se koristi sukladno uputama proizvođača

CL Health Caution: ne smiju koristiti djeca mlađa od 12 godina

Dinnerware Safe: zadovoljava sigurnosnu regulativu FDA. Sigurno za izradu uporabnog posuđa kada se koristi sukladno preporukama proizvođača i kada ostvarena površina ne može zadržavati ostatke hrane ili poticati rast bakterija.

Not Dinnerware Safe: nije primjerena za izradu uporabnog posuđa, budući da gotovi predmeti imaju pukotine glazure  ili površina može zadržavati ostatke hrane ili poticati razvoj bakterija.

Dodano na listu! Pregledaj...