keramica info logo header

Vosak Wax Resist

6,13 

 

 

Pakiranje: 59ml

 

Ovaj proizvod može biti isporučen najkasnije do 02.08.2024.
1025WAX Kategorije: , ,

Opis

Vosak Wax Resist

Vosak Wax Resist je prevlaka na bazi vode koja djeluje kao repelent za glazuru za keramiku, sprječavajući glazuru za keramiku da se zalijepi za površinu na koju je nanesena. Tijekom pečenja u peći, vosak isparava, ostavljajući površinu ispod nepromijenjenu.

Vosak Wax Resist odbija glazuru za keramiku pri nanošenju kistom, ili pri uranjanju predmeta u glazuru za keramiku. Može se koristiti za zaštitu podnožja predmeta prije glaziranja ili kao dekorativna tehnika. Proizvod je plave boje što omogućava jednostavno uočavanje nanesenih područja.

Nanesite jedan izdašan sloj Vosak Wax Resist-a. Čak i tanak sloj će odbiti glazuru za keramiku. Jednom kad je područje premazano Vosak Wax Resist-om, drugi sloj neće se zalijepiti za prvi; zadržavat će se na površini prvog sloja. Nakon nanošenja sloja Wax Resist-a, može se ukloniti samo pečenjem. Kada se glazura ili podglazura nanese preko Wax Resist-a s ispod nanesenom nepečenom glazurom, sve “kapi” glazure za keramiku koje ostanu na vosku potrebno je ukloniti prije pečenja. To se može učiniti nježnim brisanjem ili tapkanjem čistom, vlažnom spužvom preko voštanih područja. Pažnja: bilo koja glazura za keramiku ostavljena na vosku prionut će na površinu tijekom pečenja. Različiti efekti nakon pečenja mogu se postići s spužvom. Mayco preporučuje da kist ili spužva budu prethodno pripremljeni s čistačem kistova za lakše čišćenje. Pripremite kist zasićujući dlake, a zatim uklonite višak čistača kistova prije korištenja Wax Resist-a. Ako se Wax Resist osuši u kistu, može se ukloniti mineralnim uljem. Wax Resist se uklanja pečenjem u peći.

Različiti efekt će se postići ako se kapi glazure za keramiku ostave tijekom pečenja. Ova opcija može se iskoristiti u nekim tehnikama.

 

Vosak Wax Resist – podrška

Za sve kupce naših proizvoda osiguravamo besplatnu podršku putem telefonskog poziva, e-maila ili poruka.

Uvjeti isporuke:

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.
Manje naručene količine isporučujemo paketnom distribucijom (paketi do 30 kg).
Veće količine isporučujemo na paletama.

 

Objašnjenje piktograma:

AP Non_Toxic: dozvoljena primjena bez ograničenja kada se koristi sukladno uputama proizvođača

CL Health Caution: ne smiju koristiti djeca mlađa od 12 godina

Dinnerware Safe: zadovoljava sigurnosnu regulativu FDA. Sigurno za izradu uporabnog posuđa kada se koristi sukladno preporukama proizvođača i kada ostvarena površina ne može zadržavati ostatke hrane ili poticati rast bakterija.

Not Dinnerware Safe: nije primjerena za izradu uporabnog posuđa, budući da gotovi predmeti imaju pukotine glazure  ili površina može zadržavati ostatke hrane ili poticati razvoj bakterija.

Dodano na listu! Pregledaj...